BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Еделина Кънева, Орлин Горанов и Орлин Павлов ще пеят на празника на остров Света Аастасия

Туристически комплекс „Остров Света Анастасия“ отбелязва своя празник за шеста поредна година. Въпреки, че светицата-патрон на късчето земя в морето се почита на 22 декември, празникът на единственото обитаемо островче по българското Черноморие се чества на Успение на Пресвета Богородица – 15 август.

Празничният ден ще започне с традиционното островитянско посрещане и автентична музика. В 11:00 часа ще бъде осигурен контролиран достъп до фара на острова, откъдето може да се насладите на неповторима гледка към Бургас и залива.

В 11:30 часа ще бъде отслужен водосвет по случай празника на Голяма Богородица, а в 11:45 часа ще се състои традиционното островно хоро с ансамбъл „Странджа“.

По обяд край шатрите на плажа може да опитате прясно изпечени миди на тенекия, току-що извадени от естествената островна ферма. След това ще се изявят поетите от бургаската писателска общност в „Часът на поета“.

В 17:30 часа най-малките посетители ще могат да се впуснат в приключение заедно с „Щурата лаборатория“ и експерименти с въздух, огън, вятър и вода. Специален екип от специалисти ще запознава децата с историята на остров Света Анастасия чрез щури експерименти и игри.

Празничният ден ще завърши с концертния спектакъл „Уестсайдска история – любовта на Мария и Тони“, с участието на Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева. Началото е в 21:00 часа, а допълнителна информация за спектакъла тук : http://anastasia-island.com/news.php?id=141

ПРАЗНИК НА ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ – ПРОГРАМА

10:30 часа

Посрещане в островен стил

10:30 – 16:00 часа

Работилничка за изработване на сувенири

11:00 – 19:00 часа

Контролиран достъп до Фара

11:30 часа

Празничен водосвет по случай празника Голяма Богородица

11:45 часа

Островно хоро с ПФА „Странджа“

12:15 часа

Миди на тенекия на островния плаж

15:30 часа

„Часът на поета“ –  поетично четене с Бургаска писателска общност

17:30 часа

Парти с Щурата лаборатория

21:00 часа

„Уестсайдска история – любовта на Мария и Тони“ – Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева. Концертен спектакъл на Държавна опера – Бургас.

За информация и резервации:

Тел.: 0882 004 124

Е-mail: reservations@gotoburgas.com 

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!