BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Времето през ноември

Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, по-високи – по Черноморието, а най-високите температури ще са между 19 и 24 градуса. Това съобщиха за БТА от Отдела „Метеорологични прогнози“ в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представяйки ноемврийската прогноза за времето в България.

През ноември се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8 градуса, за високите полета – между 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на река Струма – между 8 и 10 градуса, а в планинските райони – от минус 5 до 3 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 литра на квадратен метър, а в южните и планинските райони – между 60 и 90 литра на квадратен метър.

Ноември ще започне с ветровито време и със затопляне. Облачността ще е разкъсана, предимно значителна, на места, с по-голяма вероятност на 2 ноември, ще има и превалявания.

През втората половина от първото десетдневие, с отслабване на югозападния вятър, температурите ще се понижават и към края на периода ще станат близки до обичайните. По-често ще преобладава облачно време, около 6-7 ноември ще има повишена вероятност за валежи.

До средата на месеца ще останат условията за превалявания на места, а температурите ще бъдат близки до средните. Впоследствие, до края на второто десетдневие, времето ще е спокойно, а вероятността за валежи ще е малка. В равнините сутрин ще има ниска облачност и мъгли, а около и след обяд над повечето райони ще е предимно слънчево.

емпературите слабо ще се повишат. В планините и планинските райони ще бъде слънчево и топло.

През третото десетдневие на ноември по-голяма е вероятността за повече динамика в атмосферата. Времето ще е променливо, ще има и валежи. Температурите през повечето дни ще бъдат по-високи от обичайните за периода, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Източник: НИМХ, БТА

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!