BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Слънчева събота, с максимални температури до 17 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност, по-трайни в Източна България. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 12 и 17 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието преди обяд ще има ниска облачност, която в следобедните часове ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса.

В неделя сутринта на много места в равнинната част от страната ще се образува мъгла или ниска облачност, която ще се задържа по-дълго в сравнение с предишните дни и на отделни места, главно в Източна България, ще превалява съвсем слаб дъжд. Ще продължи да духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Сутрешните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат.

Над планините и планинските райони в Западна България ще бъде слънчево и сравнително топло.

В понеделник вятърът ще придобие южна компонента, ще е предимно слаб. Облачността временно ще се разкъса и ще намалее. 

Източник: НИМХ, БТА

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!