BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ утвърди кандидат-кметовете си за Русе, Пловдив и Хасково

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидатите за кметове на Русе, Пловдив и Хасково, съобщиха от партията.

За кандидат-кмет на община Русе е избрана Диана Иванова. В момента тя е директор на Професионалната гимназия по облекло в града. Тя е магистър по „Автоматизация на производството“ от РУ „Ангел Кънчев“. Освен това през 2018 г. е отличена с наградата „Директор на годината“ на Синдиката на българските учители, притежава и грамота „Посланик на Русе“ за високи постижения и принос към подобряването на имиджа на Русе и утвърждаването му като модерен и културен европейски център. Присъдено й е и почетното отличие „Неофит Рилски“ за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета на МОН.

Като кандидат за кмет на Пловдив е утвърден Здравко Димитров. В момента той е областен управител на града. Завършил е Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ като бакалавър по „Спортна икономика“, след което защитава магистратури по „Психология“, „Публична администрация“ и „Финансов мениджмънт“. Димитров е награден от министъра на отбраната с медал за принос към Министерството на отбраната, а през 2015 г. е отличен с най-високото църковно отличие „Св. Апостол Ерм“. Той е и дългогодишен състезател по баскетбол, а от 1994 г. до 2007 г. президент на БК „Академик“ – Пловдив.

Досегашният кмет на Пловдив Иван Тотев остава областен координатор на ГЕРБ в града.

За кмет на Хасково Изпълнителната комисия на ГЕРБ е утвърдила кандидатурата на Станислав Дечев. В момента той е областен управител на Хасково. Дечев е магистър по „Автоматика и системотехника“ от пловдивския филиал на Техническия университет в София. Работил е в ДФ „Земеделие” – Хасково, бил е и общински съветник в Хасково.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!