BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дари, който рисува върху маси и врати, открива изложба в Бургас

Дари е артистичният прякор на твореца Драган Милев. Определян от мнозина като интелектуалец, музикант, художник, занаятчия, пътешественик, фолклорист, изследовател на традициите и корените на живота, носител на свободния български дух, мото турист, колекционер на спомени и артефакти, мъдрец от нашето съвремие. Имате възможност да го срещнете на 23 юни в Бургас. Тогава творецът ще подреди самостоятелна изложба в градината на галерия „Георги Баев”. Откриването е от 19.00 часа.

Представянето на Дари в Бургас е част от пътуващите му изложби по повод на неговия 60-годишен юбилей. Техниката, която използва, е смесена – въглен, акрил, масло. Произведенията, които ще представи, са около 35 – дървени сандъци, маси, врати, части от мебели, скулптури от кожа.

Блус и джаз идолите, или както художникът ги нарича „Учителите по пътя”, са често вдъхновение за артиста. Публиката на изложбата ще види емблематичните лица на Амина Симоне, Робърт Джонсън, Ета Джеймс и др. Мото туристът е силно привързан към своя мотор, модел от 1938 година, затова и го е нарисувал почти в реален размер за изложбата в Бургас.

„Имам прекрасни спомени от Бургас, когато Пламен Ставрев ме покани да открия първия блус фестивал преди години и нямам търпение да се срещна с морските хора” сподели Милев.

За музикалния акцент в програмата ще се погрижи контрабасистът Георги Дончев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!