BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Да ядем сладко и отслабваме. 5 вкусни рецепти за лесни и здравословни десерти

Какво да ям, за да отслабна е въпрос, който всяка жена си е задавала. В повечето случаи се сещаме за овесени ядки и целина, но дори и не ни е хрумвало, че можем да се поглезим с шоколадова торта.

Време е да разкрием една много вагна тайна: Не е нужно да забравите за вкусните десерти по време на диета. Важното е те да са богати на витамини и да „не тежат“ повче от 150 ккал. Мислите, че това е невъзможно? Напротив. Предлагаме на вашето внимание ррецептите на 5 вкусни и сладки изкушения.

Започваме с шоколадов муд„с. Какво е полезното му свойство, ще попитате. Ами съдържа много серотонин, който е прекият отговорник за доброто настроение.А какво по-хубаво от това да влезем в битката с килограмите усмихнати и щастливи. 

Шоколадов мус – 4 порции

Съставки: 25 гр. млечен шоколад, 50 гл. тъмен шоколад, 2 белтъка, 1 ч.л. захар, щипка кардамон.

Начин на приготвяне: Настържете част от млечния шоколад, а останалия натрошете на ситно.

Разтопете тъмния шоколад на водна баня и го оставате настрани, за да изстине.

През това време разбийте белтъците на пяна с кардамона и захарта. Внимателно добавете разтопения тъмен шоколад, а след това и парчетата млечен.

Разпределете в четири чашки и украсете с настъргания шоколад.

Тиквени мъфини – 8 порции

Тези прекрасни мъфини имат невероятен вкус и са особено полезни за косата. В тях се съдържат цели 26% от необходимото ни дневно количество витамин А.

Съставки: 80 гр. брашно, ¼ чл. бакпулвер, ¼ ч.л. сода,, ¼ ч.л. канела, малък корен от джинджифил, 1/8 ч.л. индийско орехче, 1/8 ч.л. сол, 50 гр. захар, 2 ч.л. масло, 1 белтък, 50 гр. сварена и пасирана тиква, 2 ч.л. нискомаслено мляко, ванилия, 6 ч.л. нискомаслена извара, 2 с.л. пудра захар, 4 с.л. кисело мляко.

Начин на приготвяне: Загрейте предварително фурната на 170 градуса. Смесете брашното, бакпулвера, канелата, индийското орехче и солта.

В отделна купа смесете маслото със захарта. Настържете джинджифила и добавете белтъка, тиквата, млякото и ванилията.

Разбъркайте до получаване на еднородна смес. Прибавете сухите съставки и бъркайте, докато не премахнете бучките в тестото. Разпределете във формичките, като внимавате да не са пълни много, защото се надуват. Печете 10 минути.

Проверете дали мъфините са изпечени с клечка за зъби.

Смесете изварата с пудрата захар, добавете киселото мляко и още малко ванилия. Разбийте до получаването на крем. Когато мъфините изстинат, украсете с него.

Рикота с плодове – 2 порции

Продукти: 200 гр. замразени плодове, 4 с.л. Рикота, 2 с.л. бадеми

Начин на приготвяне: Размразете плодовете или в микровълнова, или на слаб огън. Разпределете рикотата и размразените плодове в купички. Залейте със сока, който се е получил от размразяването и поръсете с бадеми.

Бананов сладолед – 10 порции

Банановият сладолед е изключително вкусен и почти не съдържа мазнини.

Необходими продукти: 450 мл нискомаслено мляко, 100 гр. захар, 2ч.л. нишесте, щипка сол, ванилия, клонче босилек, 2 големи банана

Начин на приготвяне: Смесете захарта, ванилията, нищестето и солта в голяма купа. Добавете млякото и разбивайте до получаването на еднородна смес. Поставете на котлона на средна температура, бъркайте постоянно докато сместта кипне. Верете около минута и след това дръпнете сместта от котлона.

Изсипете половината млечна смес в блендер, добавете бананите, нарязани на кръкчета и листчета босилек. Смесете до получаване на еднородна смес. Добавете останалото мляко, разбъркайте и оставете да изтине.

Когато сместта се охлади до стайна температура, разпределете във формички и оставете във фризера за 6 часа. За да извадите сладоледа от формичките, трябва да ги потопите за няколко секунди в гореща вода.

Печени ябълки с боровинки – 6 порции

Необходими продукти: 6 средно големи ябълки, 3 ч.л. мед, 1/2 ч.л. канела, 1 голям портокал, 150 гр. пресни или замразени тъмни боровинки, 100 гр. свежи или замразени червени боровинки, 50 гр. свежи или замразени къпини.

Начин на приготвяне: Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Изчистете сърцевината на ябълката така, както е показано на снимката. Сърцевината можете да махнете и с помощта на чаена лъжичка.

Изцедете сока от портокала. Поставете ябълките в тавичка за печене, изсипете портокаловия сок, но така, че да не попада в сърцевината на ябълките, а само във формата за печене.

Смесете меда с канелата и разпределете по ябълките. След това във всяка изсипете отплодовете. Не е необходимо да ги размразявате предварително, ако ползвате замразени плодове. Печете 40-50 минути.

Източник и снимки: Woman.ru

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!