BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Два пъти ще изпрати Руската гимназия своите зрелостници

На най-българския празник -24 май, след звъна на камбаните и химна- в 12.05 часа за всички от випуск 2020 на Руската гимназия ще бие последният училищен звънец! Но не както са свикнали да го чуват, а виртуално. Защото последните 2 месеца преобърнаха целия им живот и ги накараха да живеят и общуват по други правила.

Раздялата с любимото училище ще е най-различната, най-неочакваната и най-запомнящата се за всички. Не само защото са ВИПУСК 2020, а и защото всичко при тях от м.март се случва в условията на извънредна ситуация, в електронна среда и на дистанция от всичките им учители и съученици.

Във виртуалното пространство всички ще могат да споделят прекрасни спомени от живота в гимназията, да гледат онлайн най-запомнящите се моменти от престоя си в училището и за последно да се потопят в тази атмосфера.

Неусетни и пъстри 5 години в гимназията – труд и усърдие, сълзи от отчаяние и усмивки от радост, изпитания на волята, на ума, на характера. Но стъпка по стъпка изграждаха своята личност, преборвайки егоизма, лъжата, страха и пораснаха…Вече са големи и поемат по собствен път.

Уроците бяха важни, знанията – също, но, днес – на финала на това приключение, директорът на гимназията ВЕСЕЛА ИВАНОВА им напомня за невидимите уроци, които директно писаха в сърцата им – най-важното, най-същественото:

СКЪПИ ЗРЕЛОСТНИЦИ,

Вече повече от 2 месеца училищната сграда е призрачно пуста, класните стаи са празни, безлюдни. Липсва ни вашето присъствие, липсват ни слънчевите ви усмивки.

Формално погледнато училището е вече вашето минало.

Но то ще ви липсва. И особено сега, във време на пандемия, вие осъзнавате, че то никога не е било загубено време, че не е само сграда, а един свят, в който всички вие пораснахте, цялата голяма и малка история на вашия живот, която ви се случваше – изпити, контролни, тревоги и радости.

Защото ние бяхме едно голямо семейство. Ние ви научихме на много неща, но и вие ни дадохте много. Тук всички се променяхме. Доказа го обучението ни в извънредната ситуация.

И всички се гордеем с Вас, с вашите успехи на олимпиади и състезания, с вашите награди и постижения, с това, че бяхте наши ученици и издигнахте авторитета на гимназията.

Изпращаме Ви спокойни и удовлетворени. Вие ни повярвахте, защото ви научихме да вървите по пътя на живота усмихнати и с гордо вдигнати глави. И ето Вие сте готови за път.

Вие сте като птиците пред полет. За Вас днес е и начало и край едновременно, вълнуващ финал и блестящо начало. Настъпи сериозен момент във вашия живот – да затворите тази страница и да отворите нова. Днес вие ще напуснете нещо познато и сигурно – училището и ще надникнете в неизвестното. непознатото. Животът Ви ще се завърти като олимпиада – с много състезания, с много изненади, с успехи или неуспехи.

Най -хубавото е, че за Вас всичко предстои – къде да продължите да учите, как да живеете, какво да работите. В училището на живота няма текущи, срочни и годишни оценки, но има много предизвикателства.

Всички Ваши мечти могат да се сбъднат, ако имате смелостта да се борите за тях. Не се страхувайте да опитате!

Наслаждавайте се на силата и красотата на своята младост!

Развийте потенциала си, за да разплетете и най-сложните проблеми!

Бъдете непокорни, но разумни, бъдете нестандартни, но отговорни!

С обич, вяра и увереност продължавайте да да строите Вашата сграда на живота.

И ако на 15-и септември сърцето Ви е с нашето училище, където и да сте, то значи, че сте разбрали посланието:

Желая Ви успех на матурите и щастливо сбъдване като професионалисти, като родители, като хора, като личности, за които летописът на училището с гордост да отбележи имената ви в своите бъдещи страници! Пазете светли спомени от гимназията и бъдете достойни!

ПГЧЕ „Васил Левски“ писа вече във Вашето бъдеще, сега сте Вие на ход!

Желая Ви вяра и късмет в живота. На добър път!“

Запомнящо, трогателно и истинско…

Едва ли ще се повтори отново по този начин. Но ни научи да бъдем иновативни, различни и да пазим всички около нас.

След публикувания от МОН протокол за провеждане на тържествата за изпращане на випуск 2020, директорът на гимназията обяви, че поема ангажимента да им осигури истинско празнично изпращане, и ако условията позволят това, ще го направят на 26.юни, когато лично ще им връчи дипломите за зрелост, златни медали, награди и ще им пожелае „на добър път“, гледайки ги в очите.

Снимка: Архив

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!