BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес ще преобладава слънчево време, но на места ще превали и прегърми

След обяд и до полунощ, по преминаването на студен атмосферен фронт, на места в Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Преди обяд ще духа до умерен югозападен вятър, а след обяд в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската равнина ще се усили.

Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°. Над Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд от запад облачността ще се увеличава. Преди пладне ще духа до умерен югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад.

В планините – много ветровито, предимно слънчево време, след обяд с повече облаци; в масивите от Западна и Централна България ще превали и прегърми, като по най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява сняг.

Хладно, по-често облачно и с превалявания ще се задържи майското време и през следващата седмица.

В много райони ще има и превалявания, на места временно ще са интензивни, в следобедните часове е възможна и гръмотевична дейност. По-голяма е вероятността за валежи на повече места в страната и по-интензивни във вторник и сряда.

По най-високите части на Рила и Пирин ще превали сняг. Вятърът ще е слаб до умерен, от северната четвърт. Ще бъде сравнително хладно за периода, най-ниски ще са максималните температури в сряда: в повечето места – между 15° и 20°. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!