BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес ще бъде облачно, с превалявания от сняг и дъжд

В сутрешните часове валежите от сняг и дъжд, които през нощта валяха, ще спрат. Облачността ще се задържи значителна, с временни разкъсвания в западната половина от страната. Почти тихо време. Максималните температури ще са от 3 – 4 градуса на места по поречието на Дунав до 12 градуса в Югозападна България.

Над Черноморието облачността ще е значителна и преди обяд ще превалява слаб дъжд. Почти тихо време. Максималните температури ще са между 8 и 11 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно, сутринта на места в Предбалкана и масивите от Западна България ще превалява слаб сняг, под около 1700 метра – слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра – около минус един градус.

През следващите два дни, въпреки понижението на температурите, ще се задържи сравнително топло за края на декември. Ще бъде предимно облачно, на места, главно в Източна и Южна България ще има валежи от дъжд. Повишена вероятност да са значителни по количество има в крайните югоизточни райони. Вятърът ще е от север, в сряда слаб, в четвъртък ще се усили до умерен.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
 

Източник: БТА/НИМХ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!