BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Доган сарай бийч фестивал“ за почистване на ивицата от боклуци

Трите пореден уикенд с акция на плажа в парк „Росенец“ се състоя под прозорците на имота на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

И днес граждани се организираха на протестно плажуване и почистване на ивицата от боклуци и камъни.

Само дни след проверката, възложена от прокуратурата, която констатира множество нарушения в т.нар. „Летен сарай“, днес металната ограда от плажа липсваше, а гражданите се разходиха по кея, който се оказа без надлежните документи, предаде БНТ.

„Това, че е свободен достъпът още нищо не може да говори, разбра се, че това е незаконна постройка, обаче при неработеща прокуратура с главен прокурор Гешев няма как нищо да се направи“, каза Мария Гочева.

„Ние, след като успяхме от един от най-могъщите хора в държавата да си извоюваме плажа, пътя и това са само първите крачки, надявам се, означава, че можем да постигнем много повече и срещу когото и да е друг“, заяви организаторът Асен Бонджев.

Материалът „Доган сарай бийч фестивал“ за почистване на ивицата от боклуци е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!