BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Документи за подмяна на старите печки с нови уреди ще се приемат и в „Меден рудник“

Нов информационен център за прием на документи по проекта за подмяна на старите печки с нови уреди се открива в понеделник и в комплекс „Меден рудник“. Той ще се намира в деловодството на Териториална дирекция „Възраждане“ в комплекса и ще е отворен всеки работен ден от 08:30 до 12:30 и от 13:45 до 17:15 часа.

По проекта за подмяна на старите печки може да кандидатстват живеещите в квартал „Долно Езерово“, както и тези от зоните А, Б, В и Районния център в „Меден рудник“.

Заявления се подават и в специално обособения информационен център в читалище „Просвета – 1927“ в „Долно Езерово“. Той е отворен за граждани всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа.

Образци на заявленията, както и информация за условията и реда при кандидатстване, са публикувани на страницата на Община Бургас:

https://www.burgas.bg/bg/proekti/proekt-namalyavane-na-zamarsyavaneto-na-atmosferniya-vazduh-s-fini-prahovi-chastitsi-v-kv-dolno-ezerovo-gr-burgas.

2280 домакинства имат възможността да подменят печките си на дърва и въглища като ги заменят с по-модерни уреди като топловъздушна камина на пелети, камина на пелети с водна риза, котел на пелети или климатик. След подмяната на уредите старите печки ще бъдат предадени за рециклиране.

Проектът на Община Бургас „Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. „Долно Езерово“, гр. Бургас“ се финансира по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, чрез Кохезионен фонд на Европейския съюз. Неговата цел е да се намали замърсяването на въздуха с фини прахови частици, генерирани от битовото отопление.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=PIOlzvKza8s?feature=oembed&w=696&h=392]

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!