BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жълт код за силен вятър и гръмотевични бури, застудяването продължава

Днес над северозападните райони облачността временно ще се разкъса и намалее, а над останалите ще е по-често значителна. На много места в Южна и Източна България ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури. На отделни места, главно в Родопите и югоизточните райони, явленията ще са интензивни и ще има условия за градушки.

В част от страната е обявен жълт предупредителен код за потенциално опасно време, дъжд, гръмотевични бури и силен вятър. Кодът е в сила за: Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. 

В София област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Сливен, Варна, Шумен Добрич и Силистра отново кодът е жълт, но само за много силен вятър със скорост 14-19 m/s и пориви до 22 m/s.

НИМХ

Ще продължи да духа умерен, в източната част от страната временно силен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 22°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието облачността ще е значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, по южното крайбрежие – временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е предимно облачно. На много места ще има валежи от дъжд, в Родопите ще са краткотрайни, временно интензивни, с гръмотевични бури. По най-високите върхове на Рила и Пирин валежите ще са от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 7°.

В сряда и четвъртък вероятността за валежи постепенно намалява, ще има повече и по-продължителни намаления на облачността до слънчево време, особено в сутрешните часове. Вятърът ще запази посоката си от изток-североизток, ще отслабва, но в югоизточната част от страната ще е все още умерен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 25° и 30°.

Източник: НИМХ, БТА

The post Жълт код за силен вятър и гръмотевични бури, застудяването продължава appeared first on BurgasCity.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!