BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съветник на министър заплашил медици в „Пирогов” да приемат детето му вместо друго

За случилото се става ясно от една от медицинските сестри

Скандал със съветник на министъра на отбраната в „Пирогов”. Според разкази на медици 31-годишният Мустафа Емин е заплашвал и се е държал арогантно с работещи в болницата. Последва и реакция както от политическата сила, от която е Емин, така и от Министерството на отбраната.

За случилото се през изминалата вечер в най-голямата спешна болница у нас става ясно от една от медицинските сестри, която е била на смяна. Тя пише в социалните мрежи, че Емин, който е съветник в политическия кабинет на военния министър Тодор Тагарев, е отишъл в „Пирогов” и се е държал грубо и арогантно със служителите.

Искането му било лекарите да извадят дете от Противошокова зала и да приемат неговото, което по думите на медицинската сестра е било с малка рана. От „Пирогов” уточняват за NOVA, че детето на Емин е с отработена рана и няколко шева, а другото остава в тежко състояние в болницата. От лечебното заведение коментират още: „Тъжно е, когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие”.

От Министерството на отбраната, където мъжът е съветник, обясниха за NOVA, че проверяват истинността на твърденията и едва тогава ще действат.

От „Да, България”, от чиито редици идва Мустафа Емин, са сезирали Националната контролна комисия на партията и заявяват, че не толерират подобни действия, арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции.

източник: NOVA

The post Съветник на министър заплашил медици в „Пирогов” да приемат детето му вместо друго appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!