BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва ваксинацията на работещи в Слънчев бряг и региона

Започва ваксинация на служителите, работещи на територията на Слънчев бряг. Това стана ясно на среща, организирана от ексдепутата Димитър Бойчев, който представляваше региона в Комисията по икономическа политика и туризъм. Работен план за действие беше коментиран между директора на РЗИ д-р Георги Паздеров, изпълнителния директор на “Слънчев бряг” АД Златко Димитров и представителите на хотели и търговски вериги в община Несебър.

Д-р Паздеров съобщи, че здравната инспекция в Бургас разполага с всички видове ваксини, одобрени от Европейския съюз – двудозови и еднодозова. Служителите в най-големия курорт ще имат право на избор.

Във “Вива Клиник” в Слънчев бряг има зелен коридор за ваксинация, където и към момента има осигурени ваксини. От УМБАЛ “Дева Мария” имат готовност да предоставят линейка с екип, който да прави ваксинациите на място в хотели, ресторанти, магазини. Така ще се избегне пътуване поединично до здравни пунктове.

По време на срещата стана ясно, че в курорта вече има и чужденци с трудов договор в България. Те също имат право да получат безплатна ваксина. “За много кратко време може да превърнем Слънчев бряг и региона в най-безопасната морска дестинация за почивка. Това е добър знак за партньорите ни от чуждестранните туроператори. Чрез тях информацията ще достигне до цяла Европа”, каза Димитър Бойчев.

Д-р Паздеров обърна внимание, че процентът на ваксинирано население е сред основните приоритети за летовниците. “Хората трябва да са достатъчно отговорни и да се ваксинират. Така ще има по-добър летен сезон”, каза директорът на РЗИ.

В някои от отворените хотели вече са ваксинирани част от служителите. Представителите на местния бизнес отправиха апел към служебния министър на туризма да се направи позитивна кампания за здравния и имунизационен статус на България.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!