BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Защо императори, султани и крале са ползвали бургаска минерална вода – узнайте това в петък в ТК „Акве Калиде“

Повече за свойствата на лековитите води от минералните бани на Бургас можете да научите в петък, 26 февруари, от 16:00 ч., в ТК „Акве Калиде“. Сборният пункт е пред обществената чешма. Докато отпивате от водата, Весела Христова ще ви разкаже кои са важните характеристики на местния извор – минерализация, елементи, температура. Въпреки че минералната вода от това място е известна от дълбока древност, през годините на експлоатация е имало редица катаклизми. Малко известен е фактът, че преди век град Бургас се е захранвал с водопровод от минералните бани, а през 90-те години на ХХ век изворът е пресъхнал.

Лекцията е първият акцент от тридневната програма на „Про-Лети – Базар за хубави неща“, който ще се проведе от 26 до 28 февруари. В трите дни, от 10:00 до 20:00 ч., майстори на старинни оръжия, традиционни плетива, сечене на монети, храни и декорации ще представят занаятите си в ТК „Акве Калиде“. За децата ще има работилнички за мартеници от общинско предприятие „Морски знаци“ и познатите „Арт-и-Факти“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!