BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зодия Риби: емоционални, интуитивни и загадъчни

Рибите са загадъчни, силно емоционални и сложни натури, които сякаш не живеят в този свят.

Точно затова не се учудвайте, ако някоя сладка и романтична Риба в даден момент ви изненада с амбиции и твърдост, типични за Овена, или със страстта към лукса, която проявява един Телец.

Зодия РИБИ (19 февруари – 20 март)

Личност

Вие сте с ярка индивидуалност и независим нрав, макар че най-често предпочитате да останете извън центъра на събитията. Вашата проницателност прави силно впечатление на околните.

Като последен знак на зодиака във вас се събират като във фокус качествата на останалите единадесет знака. Вашият голям проблем е, какво да правите с толкова много способности и в повечето случаи предпочитате да избягате от тях.

Вие сте чувствителним дотам, че и най-малката негативна промяна във външната среда може да ви обърка или натъжи. Лесно се поддавате на униние и депресивни състояние. А единствено вие можете да си помогнете, стига да вярвате, че нещата ще се оправят.

Вашата вяра е най-силното ви оръжие. Със своите способности и приспособимост бихте могли да се реализирате във всяка една сфера на знанието и изкуството, но като че ли изкуството ви привлича повече.

Там по-лесно ще можете да реализирате красивите си мечти. Имате силно желание да направите нещо, за да може Земята да стане едно по-уютно кътче и сте готови в името на това, дори да се принесете в жертва.

Качества

Положителни: милосърдие, пожертвователност, силна интуиция, състрадателност, емоционалност, безкористност, артистичност, впечатлителност, смирение.

Отрицателни: стеснителност, меланхоличност, отвлеченост, тревожност, затвореност, прекалено мълчание, изолираност, бягство от действителността

Външен вид

Мъжът Риби – Ръст нисък, до среден, тяло със закръглени форми, ръце и крака – най-често къси, кожа – бледа, лице кръгло с добре оформени бузи, тънки вежди, очи големи, кръгли със загадъчен, мечтателен поглед. Малък нос, устни пълни, закръглена брадичка. Движения – несръчни, тромави

Жената Риби – два основни типа

Кит – висока, едра, склонна към напълняване, бледа кожа, чуплива коса, кестенява на цвят, овално лице, големи изпълнали очи.

Делфин – дребна на ръст, грациозна, изящна, с приятна усмивка, изразителни очи, тъмни на цвят; малък нос, малка брадичка, светъл тен.

Здраве

При Рибите се наблюдава забавен обмен на веществата, което води но натрупване на отпадъчни вещества в организма, т.е. съществува вероятност от хранителни отравяния. Слаб имунитет, възможни са и проблеми с отделителната система.

Опасност от пристрастявания към лекарства, алкохол, наркотични вещества. Болестите са трудни за установяване, често има подвеждащи симптоми.

Предразположени са към хормонални смущения, нервни, кожни, простудни заболявания, затлъстяване, меланхолия, психози, потиснатост, хипохондрия, преумора, сънливост, алергии, отоци, имунни заболявания.

Препоръки: Да се избягва алкохола и други опиати. Да се внимава с приема на успокоителни транквиланти. Тишина и спокойствие. Медитация. Масажи на краката за по-добро оросяване. Разходки сред природата, водни оздравителни процедури.

Аромати

Кафе

Храни

Растения – гъби, водорасли, мак, наркотични растения.

Хранене: – Храни богати на калиев хлорид, йод, витамини от групите В, С, А, Е, D. Праскови, кайсии, ябълки, грозде, ягоди, круши, маслини, дюли, череши, ананас, сини сливи.

Листни зеленчуци, картофи, домати, карфиол, тиквички, репички, ряпа, гъби. Зърнени храни (царевица, ориз) и техните кълнове, пшеничени трици. Мляко, извара и млечни храни. Тестени изделия, семки, пчелен мед. Кафе, мента, билкови чайове.

Работа

Области: морски бизнес, фармация, производство и търговия с алкохол, козметика, култура, изкуство, окултни науки, домове за възрастни и сираци, социални служби, медицина, кино.

Професии: моряци, рибари, фармацевт, мед. сестри, медиуми, окултисти, музиканти, художници, сервитьори, бармани, киноартисти.

Пари

Те имат изключително странно отношение към парите. Хем не са стиснати, хем пък биха могли да се лишат от покупката на много необходими и практични неща, които ще са им полезни, защото ги считат за глезотия.

В същото време могат да пръснат огромни суми за такси или ресторант. Рибите нямат проблем да се задоволят с онова, което имат и не робуват на вещоманията.

Много рядко се случва представителите на този знак да са в стабилно финансово състояние, защото рядко се захващат с доходоносни професии. Рибите също така трудно балансират доходите и разходите си, защото много често взимат заеми.

И което е по-интересно, всички са склонни много лесно да им дадат пари на заем, защото за Рибите не е никакъв проблем да предизвикат съчувствие у когото и да било. Е, те връщат заемите си, но не винаги на време, защото никога не знаят с колко пари разполагат.

Любов и брак

Всеки има нужда от любов, а Рибите – двойно повече. Когато Рибите се влюбят, се преобразяват изцяло. Те много лесно се приспособяват към партньора, към вкусовете и навиците му. От друга страна, обаче, ако усетят, че са в по-силна позиция капризите им нямат край.

Не е трудно да се харесаш на Рибите – просто трябва да покажеш в отношението си към тях много романтика и красота и вашите отношения ще бъдат една истинска приказка.

Логично е да попитаме: а какъв е идеалът на Рибите? И това е най-трудният въпрос. Защото Рибите имат уникалното качество да бъдат харесвани от противоположния пол. Особено жените с мощното си женствено излъчване са в състояние да накарат всеки мъж да се влюби в тях.

Подходящи партньори

В ранна младост имат много добра хармония с Рака, а малко по-късно – с Везни.

В зрелия си период най-стабилно и успешно партньорство Рибите постигат с Дева – двата знака умеят да се подкрепят, реализират се професионално в различни посоки и са равнодушни към секса.

Рибите могат да пробват съвместимост с всички знаци, за тях една от трудните задачи е да попаднат на подходящ партньор.

Секс

Обикновено се предполага, че Рибите, като пасивен знак трябва да имат активен партньор. Това до някъде влиза в противоречие със задачата на мъжете Риби – от една страна те трябва да са инициативни, а от друга (не дай, Боже) да се изложи от превъзбуда.

Ако дамите са прекалено настоятелни, това непременно довежда провал в отношенията с мъж Риба – той се плаши от настъпателност. Най-добре е да бъде оставен да осъзнае желанието си.

Партньорката му трябва да бъде изключително търпелива – да не се натрапва, но и да не показва отегчение. Той не е склонен да бъде зачисляван към групата на постоянните „ухажори“ и щом усети, че „свири втора цигулка“ е готов да обърне гръб и да се откаже.

Мъжът Риби просто е създаден за изискан и разнообразен секс. Показва неизчерпаема фантазия, великолепно разбира жената и предусеща всичките й желания.

Не бива да се забравя, обаче, че той вижда любимата си през призмата на собствената си фантазия и в никакъв случай не трябва да разрушавате илюзиите му. Той страшно болезнено ще възприеме подобно разочарование.

Девиз: „Аз вярвам!“;
Стихия – Вода, качество – подвижен;
Скъпоценни камъни: аметист, перли, бисери, аквамарин, александрит;
Метал – платина; цвят – виолетов;
Планета управител – Нептун.

Известни личности

Жельо Желев, Георги Марков, Вивалди, Хендел, Джакомо Росини, Морис Равел, Сметана, Римски Корсаков, Фредерик Шопен, Реноар, Ботичели, Микеланджело, Виктор Юго, Алберт Айнщайн, Сидни Поатие, Елизабет Тейлър, Лайза Минели, Рудолф Щайнер, Едгар Кейси, Юри Гагарин, Валентина Терешкова.

Източник: highviewart.com

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!