BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ивайло Дражев се кандидатира като независим кандидат-кмет, но иска подкрепа от БСП

Бившият футболен бос Ивайло Дражев ще се кандидатира като независим кандидат за кмет на Бургас. Той ще бъде и водач на листата за общински съветници. Дражев заяви, че остава отворен към подкрепа от страна на БСП и ще изчака Националния съвет на партията.

На общинска конференция социалистите издигнаха за свой кандидат-кмет депутата Николай Тишев. Дражев обаче се надява това решение да бъде преосмислено на национално ниво и вместо да излезе с партиен кандидат, БСП да подкрепи него.

Смята, че няколко души от бургаската структура на партията са отдали на кмета Димитър Николов БСП-Бургас на концесия. Това обаче е станало без знанието на Корнелия Нинова, твърди Дражев. „В Бургас очевидно всички смятат, че изборът на кмет и съветници е приключил. До момента виждам 7-8 листи в топла връзка с ГЕРБ и нейни производни“, обясни още той.

Ивайло Дражев вече има и първи акценти в програмата си. Категоричен е, че местните данъци могат да паднат с 30%, а синята и зелената зона да бъдат безплатни, ако се спре източването на общинската хазна.

Дражев заяви също така, че е сезирал Специализираната прокуратура и лично зам.-главния прокурор Иван Гешев за най-големите нередности, които е открил.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!