BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изборите в Бургас в снимки

Към 12:00 избирателната активност в Бургаска област надмина 20 %

Изборният ден в Бургас започна спокойно. Както и на други избори, така и на сегашните, желаещи да гласуват имаше още в първите часове на деня.

Малко след 9:00 часа към бургаското училище „Йордан Йовков” се бяха запътили основно млади хора. Навсякъде в сградата имаше препарати за дезинфекция, а във всяка изборна стая кутии с маски и ръкавици.

Около 10 часа репортер на Грамофона нюз стана свидетел на опашки от желаещи да упражнят правото си на вот в училище „Димчо Дебелянов” в к-с „Славейков”. Изведнъж на входа се събраха на няколко пъти по около 10-15 души.

Час след това в Автото се забеляза дълга  опашка от гласуващи. Тя съвпадна със силен дъжд, но той не отказа хората да влязат до урните. Около 11:30 часа пред входа на гимназията по транспорт хората се подредиха на разстояние един от друг и чакаха, за да могат да влязат. Вътре пък цареше стройна организация.

Трима души заредени с дезинфектант чакаха и пръскаха ръцете на влизащите. На входовете на училищата навсякъде имаше медицински маски и ръкавици. В Автото чистачка със стирка почистваше през пет минути коридорите.

Дъждът не притесни и гласуващите в ОУ „Любен Каравелов”, които също търпеливо чакаха, за да гласуват. И там постоянно се миеше подът, а дезинфектантите бяха поставени още на входната врата.

След 12:00 часа в Математическата гимназия също се забеляза по-сериозно раздвижване на хора. Понеже сградата е много голяма, там струпване почти не се забелязваше. Хората минаваха от един вход, а излизаха от друг.

Към 12:00 избирателната активност в Бургаска област надмина 20 %. Очаквайте още репортажи от изборния ден!

Снимки: Репортерите на Грамофона нюз Женя Петкова и Мануела Янева

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!