BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Изправи се! Ние идваме“ се регистрира в РИК-Бургас: Ще бъдем част от едно правителство на промяната

„Изправи се! Ние идваме“ се регистрира в Районната избирателна комисия (РИК) за парламентарните избори, които ще се проведат на 14 ноември.

Документите подадоха областният координатор на „Изправи се. БГ” Живко Табаков, Драгомир Ошавков от „Движение 21”, юристът Николай Стоилов, общинският съветник Мария Маркова и част от останалите кандидати за народни представители на коалицията.

Целта ни е не само да имаме резултат, подобен на предишните избори, но и да надградим. Нямаме никакво притеснение да се борим за двама народни представители от Бургас в парламента. Вярваме, че ще бъдем в 47-мото Народно събрание, както и част от едно правителство на промяната“ , заяви водачът на листата Живко Табаков.

Драгомир Ошавков от „Движение 21“, който заемаше второто място в листата на предишните избори през април и юли, остава част от екипа на „Изправи се! Ние идваме“, но ще заема последното почетно място в нея. Неговата позиция след Табаков заема Юлияна Мръчкова. Николай Стоилов остава на третото място, а Габриела Гоцкова е с позиция напред и 4-тото.

Табаков поясни, че последните анализи на партията показват, че са много добре представени в морските общини. Не трябвало обаче да се подценяват и Руен, Карнобат, Сунгурларе и Айтос. Затова този път в листата е Дахил Селим, който е първия кмет на община Руен от зората на демокрацията.

Общинският съветник от Бургас Мария Маркова е ново лице в листата. Двама ветеринари – д-р Людмил Илиев и д-р Владо Стойчев, също са част от екипа на „Изправи се! Ние идваме“. Друга стратегическа промяна е преместването на по-предна позиция на Кремена Петрова.

Ниската избирателна активност през юли нямаше как да не окаже влияние на резултатите ни. Причината да не се състави правителство не беше в „Изправи се! Ние идваме“. Имахме готовност да вземем и третия мандат, с която да излъчим експертно правителство, в което да участват и голяма част от сегашните министри“ , коментира още Табаков.

Материалът „Изправи се! Ние идваме“ се регистрира в РИК-Бургас: Ще бъдем част от едно правителство на промяната е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!