BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БСП – Бургас регистрира листата си за парламентарните избори

БСП – Бургас регистрира листата си в Районната избирателна комисия за участие в парламентарните избори, които ще се проведат на 14 ноември.

Необходимите документи бяха внесени от първите трима в листата Петър Кънев, Станимир Баев, Тодор Байчев, както и от председателят на Общински съвет на БСП – Бургас Живко Господинов и областният председател на партията Стойко Танков.

Абсурдно и нелогично е за трети път да отиваме на избори. За съжаление влязохме в една спирала, от която мисля, че най-накрая трябва да излезем след този вот. Ще водим толерантна, спокойна и балансирана кампания“ , каза водачът на листата Петър Кънев.

Той коментира и новите политически фигури, които ще участват на изборите.

Това е нормална и демократична традиция. Самият аз не съм оптимист, че всичко ново е най-доброто, което може да очакваме. Появата на „Има такъв народ“ показа, че не всички, които влизат в политиката, постигат някакъв позитивен успех. Нека хората да изберат. Много негативно е, че нямаме парламент. Администрацията е в ступор и никой нищо не подписва“ , сподели водачът на листата.

Тодор Байчев поясни от своя страна, че вижда промяна в хората и техните нагласи. Той бе категоричен, че целта на БСП е връчването на мандат за съставяне на правителство, за да могат социалистите да покажат, че България може да върви по един различен път.

Президентските избори ще вдигнат малко активността. Хората виждат кой какво върши, а не какво говори. Нашият кандидат Румен Радев ще спечели изборите. Самият факт, че Бойко Борисов и всички от ГЕРБ твърдят, че Радев не е президент на цялата нация, а на БСП, показва, че президентът е свързан с нашата партия. Всеки, който е патриот и милее за родината, иска да подкрепи Румен Радев, следва да гласуват и за БСП“ , поясни Байчев.

Материалът БСП – Бургас регистрира листата си за парламентарните избори е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!