BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инициативата „Човекът и маските – в историята и днес“ дава начало на лятната академия за деца и ученици към НХА

Второто издание на Лятна академия за деца и ученици към НХА – филиал Бургас (13 -31 юли), ще стартира с промо-хепънинг „Човекът и маските – в историята и днес“, в Морската градина – до Морското казино, на 12 юли от 18.30 до 20.00 часа.

Всички участници и гости ще научат как са възникнали маските от древността до наши дни и за техното значение за хората. На специално обособените арт места ще може сами да си направите лична маска по образ и подобие. Тук ще бъдат подредени кукерски маски, маски от древногръцкия театър, венецианските карнавални маски и още много други. Единственото услови на организаторите е всички участници да са с маска и да се спазва необходимата дистанция. Ръкавиците и материалите са осигурени .

Целият проект ще се реализира в новите, сложни условия на пандемия – при стриктно спазване на изискванията. Тематично цялата програма е насочена към утвърждаване на позитивното – отговорно и разумно живеене, което не изключва радостта от съприкосновението с изкуството. Заниманията с изкуство са доказан терапевтичен начин да преодолеем стреса от рязката промяна в ритъма и начина на живот.

Второто издание на Лятна академия за деца и ученици към НХА – филиал Бургас (13 -31 юли) се реализира в партньорствот Община Бургас

Ръководител на проект Лятна академия за деца и ученици към НХА е Мария Ландова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!