BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общински съветник предлага лесен достъп за плажуването край летните сараи на Доган

Общинският съветник Георги Дракалиев е бил на обход днес около т.нар. „летни сараи на Ахмед Доган“. В социалните мрежи той е представил карта и план за достъп до мястото, с която цели да помогне за по-лесен достъп за планиралите да посетят местността утре. Ето какво написа още Дракалиев:

Актуална информация за желаещите да упражнят конституционното си право на плажуване в района на „Догансарая“, плюс едно предложение от мен за лесен алтернативен достъп до него.

Бариерата, която е била поставена преди няколко години на пътя, още е там и няма да бъде отворена утре. На място има полиция и жандармерия- сн. 2. Сложили са и едно национално знаме за украса, но то не е онова захвърленото.
Откъм вила „Акула“ през гората в посока „охранявания плаж“ няма път и трябва да се гази през храсти и тръни. Шофьорите също така да имат предвид, че асфалтовият път през парка е еднопосочен и вероятно ще има голямо задръстване. Използвайте посочения на сн. 5 паркинг.

На същата снимка съм посочил път 1 и път 2. Първият води към „сарая“ и на него е бариерата. Път 2 oбаче предоставя лесен достъп до сарая, лично проверен днес от мен и Nikolay Stoyanov. Двата пътя се виждат и на сн. 3. Тръгвате пеша по десния и след 200 м стигате залива от сн. 4, по чийто бряг вляво след няколко минути сте точно пред сградата и строителните дейности, които виждате на сн. 1.

Остава всеки да си избере от коя страна на носа да опъне хавлията си. Максималните температури ще са между 23° и 26°, колкото ще е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Приятен плаж на всички!

Материалът Общински съветник предлага лесен достъп за плажуването край летните сараи на Доган е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!