BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как ефективно да отслабнем след празниците?

Ако човек за известно време не се ограничава в нищо, усвоява храната, доколкото може, яде и пие няколко пъти повече от обичайното, то след края на ваканциите неизбежно е дa ce дeпpecиpaтe oт пocлeдcтвиятa, глeдaйки вeзнитe, cлeд тoвa? Как да го направим?

Как можете да характеризирате състоянието на човек след празниците?

Обикновено, след дълго неумерено усвояване на храната и засищане с нея, човек има следните симптоми:

  • напълняване и притеснения за това;
  • намалено самочувствие, чувство на гняв към себе си;
  • песимистично отношение; повишени нива на захар и холестерол;
  • намаляване на способността на организма да премахва отрови и токсини; разтягане на стомаха.
  • Основни правила за отслабване след празниците

Трябва да отслабнете след бурни празници, както следва:

  1. Не бързайте, върнете се към обичайните си порции постепенно. Ако човек рязко намали порциите и съдържанието на калории в храната, тогава тялото ще започне да натрупва хранителни вещества за бъдеща употреба. Това изобщо няма да намали теглото.
  2. Възстановете предишния режим на деня. Лягайте си по-рано, събудете се по-рано. Трудно е да се развие този навик, но е много лесно да се прекъсне навикът по време на празниците.
  3. Преминете към по-малко калорични храни. По време на празниците много хора ядат мазни колбаси, пържено пиле, гъби, аспик. Не бива драстично да се лишавате от деликатеси, защото тялото все още се нуждае от хранителни вещества. В диетата можете да оставите растителни масла, ядки, мазни морски риби, сирене. След празниците обаче си струва да намалите съдържанието на калории в консумираната храна. В този случай е важно да не намалявате обема му и да не карате тялото да гладува.
  4. Намалете подпухналостта. След празниците много жени забелязват отоци по тялото си. Това може да е признак на бъбречно заболяване или прекомерна консумация на алкохол. За да намалите подпухналостта, можете да пиете зелен чай, сварен корен от джинджифил, листа от риган, царевична коприна.
  5. Опитайте се да не се изнервяте. Нервността може да доведе до засядане в стреса.
  6. Намалете солта. Ако ограничите употребата на сол, тогава можете бързо да загубите натрупаните килограми.
  7. Увеличете физическата активност. Ако е възможно, ходете повече на чист въздух, правете физически упражнения.

Какви упражнения могат да ви помогнат да отслабнете?

Без физическа активност ще бъде по-трудно да отслабнете, но за това не е нужно да се записвате за фитнес и да се изтощавате на симулатори. Можете да обърнете внимание на следните независими упражнения:

  • Клякания с прав гръб. Ако правите няколко комплекта от 25-30 клека на ден, можете бързо да отслабнете в бедрата и задните части.
  • Лицеви опори с акцент от пода. Упражнението е подходящо за тези, които бързо съхраняват мазнини в ръцете. Важно е да се спуснете възможно най-близо до пода, като същевременно държите собственото си тегло на ръцете си.
  • Упражнение „мотор“. За да подобрите ефекта, можете да извършите постепенно повдигане и спускане на краката, благодарение на това пресата ще бъде разработена.
  • Напади последователно на двата крака. Това упражнение помага и за премахване на мазнините от краката и седалището.
  • Дъска. Можете да го направите на лакти или длани. Важно е да държите гърба изправен и да избягвате огъване в долната част на гърба. Тялото трябва да е напрегнато през цялото упражнение, ако се прави правилно.

Заключение

Отслабването след празниците е напълно възможно, но трябва да става постепенно, тъй като тялото е под стрес. Предпоставка за ефективно отслабване е физическата активност.

Експерт: Юлия Соболева

Източник: PRO Wellness

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!