BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кауза: Вдъхновяващи музиканти, артисти, певци, художници и компютърни спецове ще чертаят карта на бъдещето на Бургас

„Дарик с мелодията на Бургас“ ще звучи днес в откритото студио на медията пред Флората. Проявата е включена в програмата  на фестивала на творците „Handmade Market Burgas“, който се провежда от 10 до 12 юли.

Каузата е за пианото на Косьо, която медията стартира  преди четири дни, а с помощта на Мартин Пенчев и Тончо Георгиев от „Групата на групите“ вече е на финал.

На 10 юли, от 17.30 до 19.30 часа на една сцена  медиите ще ви представи талантливи, умни, благородни и изявени деца от музикалното училище „Проф. Панчо Владигеров“, първата Гимназия по програмиране в България и Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Младите хора ще споделят мечите си и ще покажат уменията си, обединени в подкрепа на 11-годишния виртуоз Костадин Кошничаров. Талантливият и вече признат по света пианист ще свири на живо, а децата от групата „Рисуваме летен Бургас“ към Център за млади таланти, ще пресъздаде върху бял лист и платно емоцията на събитието. Всяка тяхна картина ще бъде предоставена за благотворителния базар за Косьо. В него пък ще се включат от Шекерджийница Троян, които ще предложат най-цветните вкусотии.

Само преди седмица Косьо нямаше истинско пиано за да репетира. Сега сумата за инструмента вече е  събрана. Нужни са още много малко средства, за да може големият талант скоро да посети поредния международен форум. Косьо свири от 6-годишен, печели десетки награди, не само като пианист, но и като художник. Интересите му са насочени към изучаване на немски език, история и религия. Мечтае да стане диригент, писател, да живее в Япония, от чиято култура е силно впечатлен.  

Част от сумата, нужна за пианото беше събрана от приятели и колеги на семейството на Косьо, сред тях и Стоянка Петрова. Тя, заедно с учителят по пиано на Косьо, Юлия Ненова инициираха набирането на средства.  

Събитието „Дарик с мелодията на Бургас“ се реализира със съдействието на Община Бургас и строителна компания „Билдникс“. Своя подкрепа за каузата дадоха фирма „ВИП Пласт“, пекарни „Зия“ и ресторанти „Левант“ – Несебър.

Екипът на Дарик изказва своята благодарност към всички, които се включиха в кампанията и ви очаква утре на „Флората“ в Бургас.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!