BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Контрабандна валута за 100 000 лева откриха в джобове на дрехи митническите служители на Малко Търново

Сумата е задържана

Митнически служители от Главна дирекция “Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ и Териториална дирекция Южна морска откриха недекларирани 50 000 евро, при митническа проверка на МП Малко Търново на влизащ в страната лек автомобил.

Колата с турска регистрация е пристигнала на Митнически пункт Малко Търново на 09.02.2021 г., около 15.00 часа, на входящо трасе от Турция, управлявана от турски гражданин с инициали Т.К. Той е пътувал сам, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници”.

В зоната за митнически контрол е заявил, че няма нищо за деклариране. При извършената митническа проверка, митническите служители откриват няколко пачки с валута във вътрешни джобове на костюм, окачен на закачалка с калъф, както и във вътрешни джобове на яке, поставено на задната седалка в автомобила.

След изброяване в присъствието на водача е установено, че пренасяната в отделни пачки с ластик валута е общо 50 000 евро. Шофьорът е дал впоследствие противоречиви обяснения, че развива търговска дейност в България, не е представил никакъв документ за произхода на валутата.

Недекларираната валута с левова равностойност 97 791, 50 лв. е задържана. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ГД МРР под надзора на Районна прокуратура- Бургас.

 Снимка: Агенция Митници

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!