BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Центърът по контрол на заболяванията на САЩ: Носете по две маски

Изследванията показват, че по този начин защитата от аерозолни капчици се увеличава с 90%

Центърът по контрол на заболяванията на САЩ (CDC) препоръча носенето на повече от една маска, за да се предпазим от COVID-19, пише Guardian.

Изследванията показват, че хората могат да увеличат защитата от аерозолни капчици с 90%, ако носят повече от една маска. Ако носите маска от плат, е добре да сложите и хирургическа под нея.

Това е първото изследване, подкрепено от CDC, което препоръчва „двойно маскиране“, въпреки че националният експерт д-р Антъни Фаучи вече препоръча този подход.

„Няма нищо лошо в това хората да носят по две маски. Самият аз често го прая“, каза Фаучи на брифинг една седмица преди публикуването на изследването. 

Проучването на CDC установява, че за най-добра защита маските трябва да прилягат добре по лицето „за предотвратяване на излизането на въздух“.

Източник: Нова телевизия

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!