BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Корнелия Нинова ще се кандидатира пак за председател на БСП

Лидерът на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова ще се кандидатира отново за пост №1 в партията. Тя подаде оставка, заради резултатите на социалистите на последните парламентарни избори, която трябва да бъде регистрирана от конгреса на 22 януари. 

Новината обяви Нинова по БНР. Тя допълни, че за нея няма да е проблем да съвместява работата си като вицепремиер, министър и партиен лидер. Подготовката за конгреса върви спрямо ковид-обстановката в момента. 

Конгресът трябва да констатира моята оставка, след това НС да определи един от моите заместници за поста и да насрочи нов пряк избор. Това е ключовото – пряк избор, а не промени в устава на партията. Всички кандидати да се явят и каквото избирателите решат, обясни Нинова. Тя бе категорична, че няма вариант да оттегли оставката си. 

Така е честно, ако човек отново иска доверие, мотивира се председателят на БСП. 

Източник: OFFNews

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!