BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Любен Дилов-син: Най-големият противник на ГЕРБ-СДС е хаосът

Нашият най-голям противник е хаоса. Това заяви водачът на бургаската листа на ГЕРБ-СДС за народни представители Любен Дилов-син пред журналисти днес.

Английски учени са направили сензационно откритие, че най-вероятно живот в Бургас и страната ще има и след 11 юли. При това разумен живот„, пошегува се той.

Според него България се намира в уникална ситуация и колкото и от ГЕРБ да не искали да говорят срещу политическите си опоненти, просто били длъжни да кажат, че на тези избори не припознавали никой като враг, с изключение на хаоса.

Просто някои си даваме сметка за него, а други – не. Сега сме в ситуация, в която нямаме президент, а имаме кандидат за такъв. Нямаме служебно правителство, а изборен щаб на кандидат-президента. Имаме треперещи чиновници, които се страхуват да не станат жертва на поредната национална вендета. Нямаме и парламент, което е мечтата на всеки политик. Затова и сега има натиск върху медиите, защото единствената коригираща власт в този момент е четвъртата„, сподели Дилов-син.

Водачът на листата поясни, че в тази парламентарна кампания от ГЕРБ-СДС смятат да направят лични срещи, с колкото се може повече хора.

Важно е и да продължим няколко неща, които за Бургас са от жизнена важност. Такъв е Планът за възстановяване и устойчивост, който непрекъснато се прекроява. В него има залегнати изключително важни неща за Бургас и региона, като четирилентовите пътища, санирането и други. Бургас е най-готовата община за програмата за енергийна ефективност и сега 40 000 души чакат отпускането на средствата„, каза още той.

Любен Дилов-син изрази и увереност, че най-голямата парламентарна група в следващия парламент, ще бъде тази на ГЕРБ-СДС. Той се надявал и от партията да внушат на колегите си от другите парламентарни групи, че за Бургас имат да се свършат наистина важни задачи, като една от тях градът ни да се появи на картата на Зелената сделка.

За политическите боричкания една забележка. Първата е към колегите от ДПС и се обръщам към тях с молбата да не се изкушават да играят отново етническата карта. Разбираме ги. Те рязко загубиха своята роля на балансьор, но не трябва с лека ръка да жертвата нещо, което последните 10 години бе внимателно градено. ДПС трябва да признаят, че последните 10 години българските турци присъстват навсякъде в обществения живот на страната„, поясни още Дилов-син.

Материалът Любен Дилов-син: Най-големият противник на ГЕРБ-СДС е хаосът е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!