BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Людмил Киров: Вярвам, че Нефтохимик ще се спаси

Новият старши треньор на Нефтохимик Людмил Киров даде интервю пред клубния сайт на зелените. Той разкри неговите виждания за ситуацията в клуба, както и амбициите си, свързани с Нефтохимик.

Г-н Киров, как решихте да поемете Нефтохимик? Как виждате ситуацията в клуба?

Ръководството на клуба ми отправи оферта, която аз приех. Бях чел, че в клуба има финансови проблеми, но реших да приема предизвикателството. От шест месеца съм без отбор, а в нашата професия не може да се чака дълго. Посъветвах се с няколко приятели, които ме окуражиха да приема предизвикателството.

Приятно съм изненадат от ситуацията в клуба. Ръководството прави всичко възможно да влязат нещата в ред. Извършват се плащания, покриват се и стари дългове. Аз бях поставил условие футболистите да си получават регулярно парите. До този момент това се случва. Така, че писанията в част от медиите не отговарят на истината. Тук се работи сериозно и ръководството прави всичко възможно да се излезе от кризата.В цяла България е трудно. Голяма част от футболните клубове също изпитват проблеми. Така, че това не е прецедент. По-важното е, че се работи сериозно и отговорно.

В самия отбор каква обстановката?

Много добра. Момчетата са мобилизирани, тренират здраво. Търсим развитие, надграждане. Селекцията, която направихме не е лоша. За последно взехме от вратаря Момчил Орлинов, преди това Брахими от Царско село. Има много млади футболисти, които ще се развиват. Всички заедно трябва да бъдем един силен колектив и вярвам, че нещата ще се случат.

Кои са най-важните мачове до края? Може би всеки един?

Точно така. Всеки един мач е важен за нас. Ще се борим за всяка точка. В последните мачове, срещу Литекс и контролата със Созопол се видя, че има тласък напред. Нужно е обаче още надграждане. Работим всеки ден и смятам, че ще стане. Условията ни са отлични. Искам да го подчертая. Много добър терен в Каблешково, уютен хотел, в който футболистите спят в Свети Влас, възстановяване в хотел България, храна, на играчите се плаща и горивото. Само от това, което изброих се вижда, че става въпрос за професионална организация.

Ще остане ли Нефтохимик във Втора лига?

Вярвам, че ще остане. Заради това дойдох в Бургас. Трудно ще е, но ние ще се борим във всеки един мач, без значение, кой е противника. Нефтохимик е марка в българския футбол и мястото му не е при аматьорите. Вярвам, наистина! Нефтохимик ще се спаси от изпадане!

Успех!

Благодаря!

Източник: ПФК Нефтохимик 1962

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!