BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Момчетата от „Фънкалеро” стават част от „Зимните джаз вечери” в Бургас

„Зимните джаз вечери” в Бургас продължават с концерт на фънк-фюжън групата „Фънкалеро”.

Публиката ще се срещне с известните музиканти на 24 октомври, от 22:00 ч. в най-новото място за култура и забавление в черноморския град  – клуб „Модерен театър” (бившето кино „Хр. Смирненски”).
След близо 2 години момчетата се завръщат на бургаска сцена, за да представят новия си албум „Сънфайк”. 

За ценителите на музиката „Фънкалеро” е гаранция за стил, качество и много талант, събран на едно място. Бандата е сформирана през 2011 година и обединява творци, притежаващи различен натюрел, но с еднакъв вкус към музиката. 
Групата изпълнява композиции, чийто автор е пианистът и композитор Васил Спасов (създател на „Фънкалеро”).  След завръщането си от САЩ, където учи в престижния Бъркли Колидж, той става двигател и съмишленик на редица успешни проекти. Работил е с редица родни и чужди музиканти, сред които Теодосий Спасов, Стоян Янкулов, Теодоси Стойков, Антони Дончев и много други. Останалите членове на бандата са саксофонистът Димитър Льолев , „обичайният заподозрян” – китаристът Миро Иванов, баскитаристът от „Хай-Тайм” Радослав Славчев, както и железният барабанист Георги Марков.

„Във всички композиции има секции за импровизация. В тези моменти хората от формацията са царе“, казва за колегите си Васил Спасов. И допълва, че албумът „Сайфънк“ е за всички хора с музикални сърца.
„Това е музика за ценители и хора с вкус. Усещам тази музика като моя. В нея има много закодирана информация. Мелодиите са такива, които можеш да си запееш, и същевременно не звучат като детски песнички. Това е достатъчно сложна музика, за да бъде елитарна. Много съм щастлив, че стигнахме до финализиране на втория албум“, ”, споделя от своя страна Радослав Славчев.

Гостуването на групата е част от проекта „Зимни джаз вечери”, който се реализира  с финансовата подкрепа на Министерството на Културата.

Билети за „Фънкалеро” се продават на каса „Часовника”, както и на място в клуба, преди началото на концерта.

За информация и резервации тел. 0889/801120-Маргарита Димова-Манова 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!