BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Музикални таланти ще се конкурират в първия кастинг за млади изпълнители „Бургас и морето”

Само няколко дни ни делят от първия кастинг на Конкурс за млади изпълнители „Бургас и морето“. Талантливи изпълнители от цялата страна ще покажат най-доброто, на което са способни, а професионалното ни жури ще изслуша и оцени всеки от тях.

Кастингът ще се проведе на 24 февруари, от 10:00ч. в Културен дом НХК при вход свободен за посетители. Всички меломани са добре дошли в залата!

Новият формат за млади изпълнители надгражда традиционния конкурс за българска популярна песен „Бургас и морето“. В конкурса могат да участват индивидуални изпълнители, дуети, трио и групи до 6 човека на възраст между 16 и 33 години. Записалите се изпълнители ще се явяват на прослушването с една авторска песен и един кавър. 

Наградният фонд е на стойност до 10 000 лв. В рамките на тази сума победителят получава професионален звукозапис в студио, изготвяне на видео, радио, телевизионна и онлайн реклама на песента.

Ясни са и имената на професионалното жури на Национален конкурс за млади изпълнители „Бургас и морето“:

Доцент Дарияна Куманова – една от влиятелните жени в артистичния живот в Италия. Вече над две десетилетия българката е фактор на международната музикална сцена. От 2011 г. е доцент в Академията на Сан Ремо, удостоена е с наградата жена на годината в Италия в категория „Изкуство“, носителка на наградата „Златен лъв“ от фестивала във Венеция за професионални успехи в областта на музиката и културата. Дарияна е четвъртата жена диригент в историята на фестивала Сан Ремо. Управлява собствено музикално училище в Милано, което е школа за част от бъдещите звезди за световноизвестния фестивал и е предпочитано място за срещи на популярни европейски изпълнители, продуценти и журналисти.

Антонио Вандони е артистичен музикален директор на Radio Italia Solo Musica Italiana и Radio Italia TV. От 2000 г. се грижи и за артистичното ръководство на повече от 700 музикални събития на живо от вътрешната аудитория и в най-важните събития на живо в Италия и по света, в Санремо по време на фестивала, в „RADIO ITALIA LIVE Il concerto“ на Пиаца дел Дуомо в Милано, в Палермо и Малта, на Олимпиадата в Пекин и Лондон, на Европейското първенство и Световното първенство в Германия, Южна Африка и Бразилия, от 2006 г. до момента.

Христин Стрижлев е завършил Музикално училище в гр. Плевен, магистър е по право от СУ “Климент Охридски” и доктор по икономика от УНСС. Адвокат от 1990 г. Управлява компании в областта на медиите от 1995 г. В момента е управляващ съдружник в „Радиоплей медия” АД – собственик на БГ радио, Радио 1, Радио 1 рок, Радио „Енерджи“, радио и телевизия „Сити“, Нова, Нова нюз, „Вероника“ и други.

Също така е член на Съвета на директорите ” Про нюз България” АД – издател на вестник „24 часа“, множество списания и разнообразни сайтове.

Към настоящия момент е и преподавател в Катедра „Интелектуална собственост и технологичен трансфер” на УНСС.

Преподава на студентите дисциплините „Интелектуална собственост”, „Интелектуална собственост в интернет и дигитална среда”, „Радио и телевизионен бизнес” и „Музикален бизнес”.

Михаела Маринова – българска певица, участник във форматите на Нова телевизия „X Factor“, „Маскираният певец“ и „Като две капки вода“. Част е от артистите на българската продуцентска компания „Вирджиния Рекърдс“.

Стефан Илчев е български музикант, певец, продуцент и артист. Носител на няколко музикални награди от местни и международни конкурси. Завършва оперно пеене в Националната музикална академия, участва в оперни постановки. Победител в седмия сезон на най-известното телевизионно шоу в България „Като две капки вода“. Стефан има три номер едно сингъла в класацията на БГ Радио. Музикалната биография на Стефан Илчев е свързана с конкурса за песен „Бургас и морето“. Песни в негово изпълнение няколко пъти са печелили Награда на публиката.

По рекламната визия на Национален конкурс за млади изпълнители „Бургас и морето“ работи млад и талантлив автор – Десислава Фучеджиева. Тя е студент в Национална художествена академия – Филиал Бургас, специалност „Плакат и визуална комуникация“. Средното си образование младата бургазлийка завършва „Проф. Панчо Владигеров“, специалност „Рекламна графика“.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!