BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Надежда Атанасова – новата карате шампионка на Бургас

13-годишната Надежда Атанасова от Бургас грабна приз „Дете на годината“ в категория спорт за постиженията, завоювани през 2020 г. Награждаването се проведе преди няколко дни в София, а малката състезателка е все още развълнувана от отличието. Тя тренира в Карате клуб Цанев, клон Бургас.

Още на три годинки баща й я записва да тренира киокушин, но Надежда не харесва този стил и се отказва. Избира карате, защото го определя за доста интересно.

„Много ми харесва да тренирам. Когато съм много натоварена и дойда в залата, се отпускам  и спирам да мисля за каквито и да е било проблеми“, казва с гордост спортното момиче.

Надежда учи в ОУ „Георги Бенковски“. Казва, че колкото да й е трудно, успява да има добри оценки и да печели медали от различни турнири.

„Понякога се налага да не мога да дойда на училище заради състезания. Понякога не мога да дойда на тренирвоки заради уроците, но никога не съм мислила да се откажа“, споделя още малкото момиче.

Неин треньор е Йован Атанасов, който бе отличен в столицата с приз „Детски треньор на годината“. Състезателката казва, че менторът й не е строг и винаги се опитва да се държи приятелски с децата. Така тренировките били натоварени, но минавали лесно.

Надежда не е фен на Брус Лий или Джеки Чан, а иска да бъде себе си. Приятелите й я приемат съвсем нормално и не й се е случавало да бъде провокирана от съученик, когото да набие.

През свободното си време момичето не излиза много с приятели, а учи. Обича да слуша всякакъв вид музика и иска да изучава актьорско майсторство.

Съветва връстниците си да тренират, защото спортът е преди всичко здраве и дисциплина. Казва, че всеки е добре да спортува това, което най-много му харесва.

Малката Надежда обича да помага много на децата и не изключва като порасне  да стане треньор по карате.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!