BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 350 000 са вече заразените с коронавируса в Русия

Броят на заразените с новия коронавирус в Русия надхвърли 350 000. Починалите в страната са повече от 3600, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на властите.

Руският оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса съобщи днес за 8946 регистрирани заразени за 24 часа. С това общият брой на случаите в Русия вече е 353 427.

Броят на новозаразените е под 10 000 за десето поредно денонощие, отбелязва ТАСС.

Русия си остава на трето място в света по брой случаи.

През последното денонощие в страната от коронавируса са починали 92 души срещу 153 през предходното. С това общият брой на смъртните случаи в Русия е достигнал 3633.

През последното денонощие най-много смъртни случаи, 13, са регистрирани в Дагестан, следван от Московска област с 11 и Санкт Петербург с пет, отбелязва ТАСС.

Повече от половината от починалите, над 2000 човека, са в столицата Москва.

5499 болни са оздравели и са били изписани от болница. С това общият брой на възстановилите се в Русия вече е 118 798.

Коефициентът на разпространение на коронавируса в страната обаче е достигнал единица за първи път от 13 май, сочат изчисления на ТАСС въз основа на данните на щаба.

В Москва, където има най-много заразени и починали от коронавируса, ключовият показател, който показва колко души заразява средно един инфектиран, е на най-високото си равнище също от 13 май – 0,91.

Източник: БТА

Снимка: Ройтерс

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!