BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха бракониерски мрежи и лодка край яз. Мандра (СНИМКИ)

След извършена проверка на язовир Мандра, инспектори от РК Бургас установиха на брега в непосредствена близост до водата обърната пластмасова лодка. Под корпуса на лодката са открити мрежи с улов в тях на риба от вида платика.  

Лодката и мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител. ИАРА напомня, че  се забранява риболовът с мрежени риболовни уреди в обектите по чл. 3, ал. 1 от ЗРА, с изключение на риболова, извършван  във водите на Черно море и река Дунав, при условията на чл. 17 от ЗРА и от лица, регистрирани по реда на чл. 25 от ЗРА – във водните обекти, за които е извършена регистрацията.

Забранява се пренасянето и превозването на мрежени риболовни уреди с изключение на лицата притежаващи валидно разрешително за стопански риболов по чл. 17 и регистрирани по реда на чл. 25. При съмнение за извършване на нарушения и нередности гражданите могат да съдействат като сигнализират на тел.112.

The post Откриха бракониерски мрежи и лодка край яз. Мандра (СНИМКИ) appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!