BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На вниманието на бургаския бизнес: Можете да участвате в обучение за завладяване на външни пазари

На 7 октомври стартира обучителната програма Grow.Global. Тя е за подпомагане на бизнеса при навлизане и изнасяне на нови пазари. Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия е водещ партньор в изпълнение на проект Go International (GoInt) по програмата за трансгранично сътрудничество Interreg „Гърция-България“ 2014-2020. Предстоящите дейности са посветени на повишаване капацитета, знанията и информираността на българските МСП за успешно излизане на външни пазари.

Водещи експерти – мениджъри на компании, които са лидери в своята област, с дългогодишен опит в бизнес развитието – ще споделят опита и знанията си в серия онлайн обучителни сесии Grow.Global.

От 7 октомври, в рамките на над 20 онлайн информационни и обучителни сесии, които ще се провеждат два пъти седмично, ще бъдат представени едни от най-актуалните теми, които представителите на МСП трябва да знаят, за да продават успешно на нови и чуждестранни пазари.

Програмата стартира с пет издания:

* На 7 октомври водещ бизнес експерт ще представи: „Роля и значение на експортната дейност за развитие потенциала на предприятията“.

* На 11 октомври представител на една от най-големите дигитални агенции ще говори за: „Развитие на дигитални умения – условия за успешен бизнес и износ в съвременния дигитален свят“.

* На 13 октомври ще продължи един от основателите най-голямата компания за дистрибуция и производство на био и органични храни с: „Начини за навлизане на международния пазар – от износ до лицензиране, франчайзинг, съвместни проекти и инвестиции“.

* На 18 октомври изпълнителен директор на водеща регионална компания в областта на човешките ресурси ще се фокусира върху: „Роля на човешкия капитал за обезпечаване на дейностите, свързани с интернационализацията на предприятието“.

* На 20 октомври официален представител на Кьолнски панаир, в помощ на българските изложители и посетители на различните събития на панаира и успешен партньор за контакти и преговори между български и немски фирми и организации, ще говори за: „Значението на участието в промоционални прояви за намирането на надеждни чуждестранни клиенти – участие в международни изложби в страната и чужбина“.

Участието е безплатно, но изисква регистрация, която можете да направите на следния линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejvejNp_9H55-DyOie_Wr5yZznhOcW4o1yxOP4lxVk1gUc-Q/viewform.

При успешна регистрация ще получите имейл за потвърждение, програма на предстоящите сесии, както и детайли за онлайн включването.

В онлайн сесиите могат да участват представители на всички икономически сектори. Целта на Grow.Global е не само да бъде още един инструмент за насърчаване на интернационализацията на бизнеса, но и да бъде ефективна платформа за комуникация между бизнеса и експертите, в която представителите на малките и средните предприятия могат да задават своите въпроси, свързани с казуси от тяхната дейност.

За повече информация: https://www.sme.government.bg/?p=59385

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!