BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Немската гимназия се обновява след разделянето й с Английската

Усилени ремонтни дейности вървят в класните стаи на Немската гимназия в Бургас. Те са свързани с отделянето на Английската гимназия в ж.к. „Изгрев“ в началото на настоящата учебна година и самостоятелното ползване на сградата в ж.к. „Зорница“ от НЕГ „Гьоте“. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов в социалните мрежи.

Общо 14 класни стаи в училището ще бъдат разширени и напълно обновени. Това ще осигури по-комфортна среда на обучение на учениците на Немската гимназия.

Към тези помещения ще бъдат присъединени хранилищата на кабинетите, с което ще се разшири значително квадратурата на стаите. За тази цел в момента се демонтират преградните стени между тях.

Отделно от това, класните стаи се шпакловат, грундират и пребоядисват. Старите осветителни тела се демонтират и на тяхно място се поставя ново осветление. Амортизираната подова настилка също се заменя с нов ламиниран паркет.

Немската гимназия е създадена през далечната 1960-та година и днес в нея се обучават 771 ученици в 30 паралелки. След приключване на реконструкцията на класните стаи, възпитаниците на НЕГ „Гьоте“ ще учат в по-добра и адаптирана към техните нужди образователна среда. Ремонтните дейности са са съобразени с учебния процес.

Ремонтните дейности, които се извършват в НЕГ „Гьоте“, са първия проект на Община Бургас подаден за финансиране към Фонд „Условия на труд“. Следващите три проекта към тази програма, които предстои тази година да стартират, са свързани с ремонт на медицинските кабинети в лечебните заведения: ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве.

Материалът Немската гимназия се обновява след разделянето й с Английската е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!