BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира инициатива за подкрепа на творците в Бургас, възпрепятствани от пандемията

През 2020 година хората на изкуството бяха изправени пред големи предизвикателства и трудности, поради наложените ограничителни мерки във връзка с Ковид-19. В Бургас над 200 творци, школи по изкуствата и културни мениджъри бяха и все още не знаят дали ще успеят да запазят професията си и да продължат артистичната си работа.

Затова по идея на Петя Стойкова (танцова компания ДЮН) се създава ФОНД ЗА ПОДКРЕПА НА ТВОРЦИТЕ В БУРГАС и стартира кампания за набиране на средства, с които да бъдат подкрепени бургаски творци, чиято работа е засегната от кризисната ситуация с Ковид-19.

Идеята е освен да помогне и да подкрепи тези, които имат нужда, да им покаже, че оцеляването не е самотно преживяване и има някой друг, които също те мисли с добро. Ако материалните стимули ще обезпечат един месец на артиста, то отношението и грижата ще върнат вярата и мечтите и ще му дадат опора далеч напред във времето. Нищо не ни прави по-смислени и силни от подкрепата, от свързването помежду ни в една особено енергийна, човешка и творческа мрежа.

Средствата се набират чрез дарения в специализираната и доверена дарителска платформа platformata.bg до 17 май 2021 г. Всички набрани средства ще бъдат разпределени до края на май под формата на дарения към творци в различни области – изобразителни изкуства, сценични изкуства, преподаватели в детски школи по изкуствата, музиканти, културни мениджъри и др., съобразно постъпилите Анкети и заявени нужди.

ДАРЕНИЯ ЗА КАМПАНИЯТА МОГАТ ДА БЪДАТ НАПРАВЕНИ ТУК.

https://platformata.bg/bg/kauzi/1150:podkrepa-tvortsi-burgas/details/campaign.html?fbclid=IwAR16l_ZICvMxCSCsoTUYkfBAQ59vUH7dfG8THt-j6W1I_tXNStcz2Nlo6cs

До момента са събрани финансови средства в размер на 1800 лв.

Кампанията е дело на малък творчески кръг от Бургас, който се стреми да реализира инициативи, свързани с развитието на изкуствата в града – Петя Стойкова (културен мениджър и основател на Сдружение “Танц БГ”, хореограф на Танцова компания “Дюн”), Антоанета Димчева (културен мениджър и PR с дългогодишна практика в музикалния мениджмънт, психолог) и

Материалът Стартира инициатива за подкрепа на творците в Бургас, възпрепятствани от пандемията е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!