BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Несебър и Банско обединяват усилия за привличането на туристи

Несебър и Банско ще се рекламират взаимно по време на двата активни туристически сезона – зима и лято. Съвместната кампания на най-атрактивните курорти в България започва от днес.  

Кметът на Банско, Георги Икономов и общинският съветник от Несебър – Атанас Терзиев постигнаха споразумение за разменна реклама в двете общини. Идеята е по изгоден финансово и същевременно ефективен начин двете топ дестинации да си съдействат за преодоляване на спада в туристическия поток. 

На територията на Несебър и Слънчев бряг вече са поставени първите билборди, които ще рекламират възможностите за ваканция в един от най-предпочитаните ни зимни курорти. Още в края на тази година в Банско пък ще стартира кампанията с външна реклама за морски туризъм в най-големия комплекс на Балканите за сезон 2020. 

Тази година има осезаем спад на туристическия поток в община Несебър. Подобна е ситуацията в Банско, където предварителните записвания също са по-ниски от очакваното. По тази причина идеята за съвместни действия бе приета и към осъществяването й се пристъпи почти незабавно. 

Партньорството между двете дестинации за отдих може да послужи за пример и на други курортни селища, казаха на среща помежду си Икономов и Терзиев. 

Георги Икономов, кмет на община Банско, заяви: „Една, малка но полезна инициатива. Трябва да използваме всички възможности да рекламираме, нашите си, български курорти.“

Общинският съветник Атанас Терзиев, който пое ангажимента за кампанията в Несебър, коментира: „Това е най-естественото и изгодно решение – най-големият летен курорт и най-голямата зимна дестинация в България да си подадат ръка и да помогнат на туристическия бранш. Благодаря на кмета на Банско Георги Икономов и на неговата администрация за бързите и ефективни действия“.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!