BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Николай Тишев: Пожелавам успех на листата на БСП в Бургаска област

Николай Тишев е бургаски депутат от БСП. Той е и бивш областен председател на партията. Изненадващо за тези избори името на Тишев не попадна сред кандидатите за новия парламент. Интервю на Gramofona.com

Г-н Тишев, Вие не попаднахте в избираемата зона на листата на БСП, няма да сте дори част от нея. Защо?

В листите на БСП, с изключение на водача и гражданските квоти, другите места се определят от Областния съвет. Гласуването винаги е тайно. Т.е. така са преценили членовете на Областния съвет, които подредиха листата до 10 място. След това до 28-мо място листата се подрежда от Изпълнителното бюро на Областния съвет. След като ръководството на съвета и водачът на листата не искат да участвам в нея, това не е проблем.

Аз мога и ще помагам за изборите без значение дали съм кандидат за народен представител, или не. Винаги през последните 20 г., по време на предизборни кампании, съм работил за добрия резултат на БСП-Бургас. За мен истинското отношение към партията личи именно, когато си редови член.

Какво очаквате от предстоящата предизборна кампания? БСП винаги тръгва със заявка за победа, но ще успее ли да се пребори за първото място на национално ниво?

Очаквам силна и позитивна кампания от кандидатите на „БСП за България”. След протестите срещу правителството през миналото лято, подкрепата за ГЕРБ значително намаля и процентно двете най-големи партии в България се изравниха. Заявката на ръководството на БСП е да спечелим тези избори и да реализираме нашата програма, която е базирана на „Визия за България”. Вярвам, че на 4 април ще се поздравим с успех. Това е кауза, която е много по-важна от една или друга личност.

Какъв резултат очаквате за листата на „БСП за България“ в Бургаска област?

На първо място искам да пожелая успех на листата на БСП в II-ри МИР – Бургас. Очаквам изключително активна кампания от нашите кандидати. Ние излизаме от 4-и годишен мандат в опозиция, а винаги, когато БСП е била в опозиция, след това е подобрявала резултата си.

През 2017 г., когато аз бях областен и общински председател на БСП-Бургас, и втори в листата за народни представители, „БСП за България” в Бургаска област получи над 45 000 гласа, а в община Бургас – над 23 500 гласа.

Пожелавам на областното ръководство и щаб, заедно с кандидатската листа, да увеличат получените на предходните парламентарни избори гласове. Тогава ще можем да се поздравим с добре свършена работа.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!