BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НЛО на дъното на Балтийско море?

Всичко започва доста тривиално. В Швеция група изследователи на потънали кораби потеглят на нова експедиция. Те издирвали стар кораб, който претърпява корабокрушение преди около 100 години в Ботническия залив на Балтийско море. Най-интересното нещо, което те планирали да намерят, са няколко бутилки шампанско, което ще се съгласите е доста добро откритие.

Според ToDay News Ufa археолозите са открили „НЛО“ на дъното на Балтийско море. Намереният обект приличал на космически кораб с неизвестен произход, експертите не предполагат нищо друго. В дъното на Балтийско море често се срещат потънали военни и граждански кораби. Тази находка, открита буквално на двеста метра от брега, породи много въпроси пред археолозите, казва специалистът Вело Миас.

Откритият обект има формата на цилиндър с диаметър шестдесет метра. Също така „космическият кораб“ имат опашка с дължина четиристотин метра. Повечето археолози предполагат, че тази находка е от естествен произход. Но в същото време някои морски биолози и геолози казаха, че не са виждали подобно нещо преди. Те предполагат, че това „НЛО“ се е появило преди сто и четиридесет хиляди години по време на ледниковия период.

Питър Линдберг, един от водолазите, стига до заключението, че находката може да е неидентифициран летящ обект, трябва да се съгласите, той има всички основания за това.
Той забелязва, че дъното около този обект е покрито с големи пукнатини, които може да са резултат от падането му. Има следи от забавяне на обекта, което показва, че той се е движил по морското дъно дълго преди да спре. Неговите стени са невероятно гладки, а има и своеобразно стълбище, водещо към повърхността на горното ниво. Открит е и вход с идеално симетрична овална форма. Водолазът казва още, че камерите започват да „блокират“ близо до тази странна формация. Сателитните телефони на морската повърхност в близост до обекта също постоянно „забивали“, но цялото оборудване да работи веднага щом се отдалечавали на 200 метра от обекта.

Изследвания

Структурата на обекта е много особена. Водолазите Денис Осбърг и Питър Линдбърг взели проби и ги изпратили в изследователски институт в Израел. Резултатите са повече от невероятни.

Пробите показват, че става въпрос за изгорен органичен материал, който датира от 15 000 до 140 000 години.

Учените са изключили вулканично изригване, което може да доведе до подобен ефект. Последната вулканична дейност в региона на Балтийско море се е случила преди повече от 150 милиона години.
Нещо е изгоряло преди хиляди години и след това е кацнало на дъното на Балтийско море.

Скептици

И до днес както обикновените хора, така и експертите се опитват да разрешат загадката на мистериозния кръг на дъното на Балтийско море, открит случайно преди седем години.

Професор Фолкер Брухерт от Стокхолмския университет смята, че това не са НЛО, а обикновени камъни. Смята се, че Балтийско море е създадено в резултат на топенето на ледник и, според професора, е напълно възможно ледникът да е транспортирал много камъни до този район на морето и те да са образували удивителен „пъзел“ с тази форма.

Но защо електронните устройства пречат?

Водолазите, които са открили обекта, съобщават, че са направили много гмуркания до този интересен феномен и са открили много удивителни неща, но засега те ги пазят в тайна.

Източник: tdnu.ru© ToDay News Ufa/zen.yandex.ru

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!