BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Няма да има бариери на входа на Слънчев бряг

 Председателят на Комисията по туризъм д-р Илин Димитров проведе работна среща със Съюза на собствениците – Слънчев бряг, на която бяха обсъдени актуални въпроси, свързани със сектора и с курорта, съобщава bgtourism.bg. В срещата взеха участие председателят на Управителния съвет на съюза Пламен Копчев, Елена Иванова – заместник-председател и Георги Николов – член на УС на СССлБ.

Основен акцент беше поставен върху предстоящата работа по новия закон за туризма и необходимостта от спешни промени в някои направления.

Друга важна тема бе организацията и визията на к. к. „Слънчев бряг“, както и необходимостта от промени в Наредбата за националните курорти. 

Във връзка с появили се слухове, Илин Димитров категорично опроверга твърденията, че ще има бариери на входа на курорта. „Няма планове да се поставят бариери и е важно тези слухове да се разсеят“, увери той представителите на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

По време на срещата беше дискутиран и фактът, че висшите училища в област Бургас приемат крайно недостатъчен брой бъдещи специалисти по туризъм – едва 63-ма, при наличието на леглова база от над 400 хил. само за Слънчев бряг, която се очаква те да управляват.

Председателят д-р Илин Димитров подчерта важността на кадрите в туризма и изтъкна, че е крайно време да бъдат направени промени относно изискванията за управители на 4 и 5-звездни хотели. На срещата бе дискутирано как обучените специалисти да станат част от работните екипи на хотелите и от сектора, без да се къса връзката с тях.

„Срещата бе изключително ползотворна и конструктивна. Бяха очертани ясни насоки, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Имаме пълна подкрепа от страна на Комисията по туризъм за решаване на проблемите ни в сектора. А ние от своя страна ще продължим активния си диалог на всички нива“, съобщиха от Съюза на собствениците – Слънчев бряг.

The post Няма да има бариери на входа на Слънчев бряг appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!