BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинският център за личностно развитие в Бургас спечели еко проект

Общинският център за личностно развитие в Бургас спечели еко проект към националната кампания „Чиста околна среда“ на тема „Обичам природата и аз участвам“. Проектът е широкоспектърен и включва дейности на три школи: театрална школа „Детско царство“ с ръководител Атанасия Петрова, школа по авио и ракетомоделизъм с ръководител Георги Янев и забавни игри с ръководител Йорданка Василева.

Целта на проекта е, не само облагородяване на дворното пространство на ЦПЛР- Бургас, но и изграждане на екологична култура у учениците. Ето и някои от дейностите: засаждане на дървесна растителност за Деня на Земята, спортен празник „Открий зелените съкровища“, събития за опазване на околната среда, експедиции до близки резервати, конкурси, свързани с морето и Бургас, издаване на книга с еко пиеса за малки и големи, а клубът по авио и ракетомоделизъм ще изработи къщичка за птици.

Освен това, ще бъде изграден кът, представляващ къщичка за книги и дипляни на екологична тематика пред общинския детски център на ул. „Райна Княгиня“ № 11. Не на последно място, учениците ще изследват морски и речни води с подвижната лаборатория „GREEN”.

Това е четвъртият еко проект, който Центърът за личностно развитие печели за последните 20 години.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!