BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Одобрен е проект за изграждане на нова детска площадка в Поморие

Проектното предложение за изграждане на зона за отдих и игри в междублоково пространство на бл.13, кв. Свобода, в гр. Поморие получи одобрение за финансиране. Община Поморие кандидатства в обявения конкурс от МОСВ и ПУДООС – Национална кампания „Чиста околна среда – 2021”, на тема „Обичам природата  – и аз участвам”.

Целите и задачите на проекта са с помощта на доброволния труд на живеещите в този район, междублоковото пространство да се почисти, облагороди и превърне в едно приятно за преминаване и използване за отдих и детски игри място.

Дейностите по проекта предвиждат демонтаж на старите и амортизирани съоръжения от съществуваща детска площадка, подготовка на терена – почистване, озеленяване, затревяване и закупуване, доставка и монтаж на нови детски уреди за игра – люлки, занимателен панел и комбинирано детско съоръжение. Съществуващите пейки ще бъдат ремонтирани и ще се доставят нови кошчета за отпадъци.

Стопанисването и поддръжката на зоната за отдих и игри ще бъде поета в близките 2 години от Общинско предприятие „Озеленяване горско и селско стопанство” (ОГСС) – дейност „Озеленяване” и Общинско предприятие „Благоустройство, комунални и строително-ремонтни дейности” (БКСРД).

Доброволното участие на живущите в близост, за поддържане и опазване на детската площадка, ще постигне ефекта на личен пример, като целта е увличане и на подрастващите. С ангажирането на по-голяма част от обществото за създаване и поддържане на зони за отдих за обществено ползване се покрива и основната идея на Кампанията „Чиста околна среда – 2021г.” на Министерството на околната среда и водите, а именно възпитаване отговорност у гражданите за опазване на природните ресурси.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!