BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Оспорвана битка очаква претендентите за приз „Сезонен ресторант“ на BURGAS BUSINESS AWARDS

Една от най-оспорваните битки за отличието на BURGAS BUSINESS AWARDS 2024 безспорно ще е в категория „Сезонен ресторант“. И трите претендента за отличието са топ брандове, със своя концепция, визия и стил в приготвянето на качествена и вкусна храна. Участниците са изискани, луксозни заведения с уникална и разнородна кухня, предлагащи запомнящи се преживявания незабравими емоции на своите клиенти. Номинирани са:

Ресторанти „Левант“ са сред най-предпочитаните ресторанти с фенове от цяла България и чужбина. Предлагат прясно уловена риба, уникални морски специалитети от хрониките на старите рибари, до традиционните рецепти, през най-вкусното меню от Черно и Средиземно море.

Освен филетата от попчета, майсторски приготвеният октопод и всички сезонни рибни вкусотии в менюто, влиза и богат асортимент от домашно приготвени, с много любов, полезни храни в съчетание с най-добрите напитки.

Ресторанти „Левант“ Равда и Елените – призвание на потомствени рибари и опитни ресторантьори, които знаят как да уловят вятъра.

Твърдение, доказано с най-високи оценки от хиляди очаровани клиенти. Ресторант Azahar Sozopol, Yacht Marina

Предисторията на ресторанта „Azahar“ е запълнена със сърце и страст към кулинарното изкуство и красотата на Средиземноморието. Името „Azahar“ е вдъхновено от ароматните цветове на портокала, който е символ на щастието и изобилието в южните региони на Испания.

Създаден от екип от страстни гурмани, „Azahar“ е резултат от много години опит и изследвания в областта на изкушаващата морска и испанска кухня, и изисканите вина. Ресторантът е създаден с мисията да предложи на своите гости неповторимо изживяване на вкусовете и ароматите на Средиземноморието и по-конкретно Испания, докато се наслаждават на спокойствието и красотата на морската гледка.

Всяко ястие в менюто на „Azahar“ е резултат от грижливо подбрани съставки и внимателно избрани рецепти, които отразяват автентичния вкус и насладата на испанската кухня.

Ресторантът, разположен на пристанището в Созопол, е не просто място за хранене, а истинско преживяване за сетивата. С модерния си дизайн и привлекателната гледка към морето, който предлага невероятни гледки на залеза, той изпълва с удоволствие и вълнение всеки посетител.

Гръцки ресторант АЕРАКИ – Малко морско бижу, което се намира на пясъка на нов плаж Марина Диневи в Свети Влас. Създаден с много любов и отдаденост през 2014, той се налага и доказва като един от най- търсените и любим ресторант на Южното Черноморие.

Гръцката кухня е любима на много българи и чужденци и тя се пренася изцяло в България като не прави компромис с избора и качеството на продукти, а зарежда изцяло с гръцки стоки и свежи риби, доставени директно от рибната борса в Солун и Кавала.

Българските производители на зеленчуци и плодове, които специално отглеждат всичко необходимо от ресторанта, не остават пренебрегнати. Мястото е прекрасно както за безгрижен, слънчев с морски бриз обяд, така и за романтична вечеря на брега на морето.

Трудният избор на журито ще стане ясен в тържествената гала вечер на 25 април, от 19:00 часа в хотел „България“, когато е третото издание на връчването на годишните награди BURGAS BUSINESS AWARDS.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!