BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отличиха бургазлията академик Никола Съботинов с голямата награда за цялостен принос в науката Питагор’2020

Министерство на образованието и науката връчи годишните награди за принос в науката. Най-важната от тях бе отредена за академик Никола Съботинов.

„Днес е 24 май и Бургас има още една причина да се гордее със своите хора на културата, науката и изкуството. За мен е удоволствие да поздравя моя приятел академик Никола Съботинов за високата чест и удостояването му с голямата награда за цялостен принос в науката Питагор’2020. Нека е жив, здрав, с все така остър ум и да намира повече свободно време, което да прекарва в родния Бургас!“, каза по този хубав повод кметът Димитър Николов.

Академик Съботинов е почетен гражданин на Бургас. Той е внук на Никола Димитров, кмет на града през 1921 – 1923 г. По време на мандата му като председател на БАН, Никола Съботинов и настоящият кмет Димитър Николов стиснаха ръце и отвориха Регионален център на академията край морето.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!