BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От 1-ви юни се влиза без зелен сертификат в Италия

От утре в Италия няма да се изисква зелен сертификат за  влизане в страната. До 15-и юни остават задължителни предпазните маски в обществения транспорт и на културни и спортни събития на закрито.

От 1-ви юни в Италия ще се влиза вече без зелен сертификат, тъй като наредбата на здравното министерство отпадна с края на месец май и не бе подновена. Документът остава да важи само за медицинския персонал до 31-и декември, обслужващ болниците и домовете за възрастни.

До момента в Италия са издадени 289 милиона сертификати, удостоверяващи ваксинация или прекаран Covid, или отрицателен тест. Отпадането на изискването ще подпомогне най-вече туризма за и извън страната, както и дейности, свързани не само с него.

До 15-и юни остава задължително носенето на предпазни маски във всички видове обществен транспорт, в кината, театрите, концертните и спортни зали и училищата. Предполага се, че след тази дата предпазни маски ще се изискват само за обществения транспорт.

Източник: БНР

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!