BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парк „Росенец“: Коя част от терена е държавна и защо няма път до нея?

Защо гражданите не могат да посещават плажната ивица в парк „Росенец“? Този въпрос зададе бТВ на областния управител Вълчо Чолаков и на общината.

 

От общинската администрация са отговорили, че е задействана процедура да се осигури достъп. И още:

Отговор на общината за парк "Росенец"
Отговор на общината за парк „Росенец“

От областната администрация отговарят, че през 2016 г. е имало два сигнала от физически лица за възпрепятстван достъп до нос „Чукалята“ в парка. Достъп до него се осъществява през второстепенна улица, чийто парцел не е държавна собственост и областната администрация няма правомощия да се разпореди. На база на събрани документи към декември 2015 год. е била поставена бариера, но след предписания за кратко е била премахната.

„След юли 2016 става ясно, че това не решава проблема с достъпа до брега поради наличието на редица частни имоти и действащ строителен обект. С цел окончателно разрешаване на казуса, Община Бургас изготвя и приема ПУП, според който улица ще осигури достъп на граждани до брега. След юни 2016-та до настоящия момент Областна администраци Бургас не е сезирана по същия казус“.

В социалните мрежи за тази събота се организира масово посещение до плажа в парк „Росенец“.

Малко по-рано днес Осман Октай заяви, че Доган е бил изведен от сараите си в “Росенец”. Вдигат бариерата на пътя, за да потушат скандала.

Президентът Румен Радев поиска правителството, прокуратурата и местната власт да извършат проверка на обектите в парка „Росенец“, сред които е т.нар. лятна резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

 

Днес държавният глава потвърди също, че охранителите, бутали Иванов и другите, са от НСО. Той каза, че е имал разговор с началника на службата Красимир Станчев и, че тече проверка за правомерността на действията на гардовете на брега на „Росенец“.

Материалът Парк „Росенец“: Коя част от терена е държавна и защо няма път до нея? е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!