BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поморийските ученици извадиха късмет, ваканцията им ще е с два дни по-дълга

1 и 2 април ще са неучебни за децата от Поморие. Заповедта е на кмета на морската община Иван Алексиев. Още на 29 март той е отменил провеждането на учебни занятия както в присъствена, така и в електронна форма за първите два дни от април.

Това означава, че поморийските деца излизат във ваканция още от утре. От администрацията на Иван Алексиев потвърдиха за Gramofona.com, че заповедта не е отменяна и остава в сила. В останалите общини на Бургаска област обаче децата ще учат в електронна среда. От Министерството на образованието вчера обявиха, че няма да променят графика на пролетната ваканция и тя реално започва на 3 април.

Кметовете на населени места обаче имат право да обявяват до три дни за неучебни. От това си право се е възползвал и градоначалникът на Поморие. Подобно решение беше взето и за Пловдив. Няколко часа по-късно обаче то беше отменено.

Идеята 1 и 2 април да са неучебни е на синдикатите. Тъй като по-строгите противоепидемични мерки изтичат днес, 31 март, тяхното предложение беше децата да останат вкъщи в четвъртък и петък, за да не се наложи връщането им в класните стаи при толкова високи нива на заболеваемост.

Вчера стана ясно, че присъственото обучение ще се възстанови от 12 април, като за учениците от 5 до 12 клас отново ще се въведе график, по който обучението в клас ще се редува с това в електронна среда.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!