BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Абитуриенти отбелязват завършването си с колективно кръводаряване

Бургаски абитуриенти ще празнуват завършването си с колективно кръводаряване. Инициативата се въведе преди две години от УМБАЛ Бургас под мотото „Това не си го правил“ и бързо бе подета от училищата, изпращащи зрелостници, съобщават от здравното заведение.

 Идеята да имат ярък спомен от завършването с нещо, което не са правили до момента (кръводаряването не е разрешено за лица под 18 г.), и същевременно да помогнат на стотици нуждаещи се, се хареса на бургаските младежи. Те сами търсят отделението по трансфузионна хематология, за да участват в кампанията.

В седмицата от 5 до 9 април Отделението по трансфузионна хематология ще осигури „зелен коридор“ и ще обслужва младите кръводарители с предимство. Инициативата се организира с БЧК-Бургас, има и училища, които вече са заявили своето желание да участват. 

Всяко училище или група от абитуриенти може да заяви желанието си за включване в акцията на телефоните на отделението – 056 810 565 и 0879 357 603.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!