BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата категорична: укрепване на свлачище с хотел не може да има

„Главбулгарстрой“ не е имал право да поиска строително разрешение за Алепу, а съдебно-почеркова експертиза е установила, че заявленията за строеж не са подадени от упълномощените лица. Това означава, че те са с невярно съдържание, съобщи пред журналисти прокурор Христо Колев.

По-рано днес стана ясно, че Бургаският административен съд е обявил разрешението за строеж за нищожно т.е „за закона то е едно правно нищо“, допълни прокурор Колев. Държавният обвинител уточни, че съдът е открил изключително сериозни нарушения. Ако и на втора инстанция решението бъде определено като нищожно, строежът следва да бъде премахнат. Мнението на прокуратурата е, че не може да има укрепване на свлачище с хотел и този строеж е абсолютно незаконен, категоричен е прокурор Христов. Той уточни, че в момента строителството на Алепу е спряно заради прокурорския протест.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!